Alles over Comenius @Forum

In deze schoolwiki vindt u alle informatie voor ouders en leerlingen.

Belangrijkste informatie van Comenius @Forum

Comenius @Forum is een kleinschalige school voor eigentijds, vernieuwend onderwijs. De naam van de school is gerelateerd aan een plek waar mensen samenkomen om met elkaar en van elkaar te leren, om ideeën op te doen en samen enthousiast te zijn. Zo willen we als gemeenschap van leerlingen, ouders en medewerkers ons onderwijs vormgeven.

De school is gestart in 2016 en blijkt te beantwoorden aan een grote behoefte gezien de mate van belangstelling. Er wordt onderwijs aangeboden voor mavo 1-4 en havo en atheneum 1-3. De mavo-leerlingen kunnen examen doen op @Forum, terwijl de leerlingen van havo en atheneum na het derde leerjaar kunnen doorstromen naar de bovenbouw @Forum, op Comenius Mariënburg.

De school telt zo’n 350 leerlingen en het team bestaat uit ongeveer 35 medewerkers. De schoolleiding wordt gevormd door een directeur en een teamleider.

In de school vormt de verantwoordelijkheid van de leerlingen voor hun eigen ontwikkeling een belangrijk uitgangspunt. Om ze hierbij te ondersteunen is de coaching een van de pijlers van het onderwijs.

Het onderwijsprogramma wordt zoveel mogelijk afgestemd op de individuele ontwikkeling van de leerlingen en is gericht op persoonlijke groei. Het wordt aangeboden in vaklessen, vakoverstijgende projecten, verplichte masterclasses en keuzemasterclasses. 

De programmatische lijnen zijn door het team zelf ontwikkeld aan de hand van de kerndoelen en de eindtermen (mavo), waarbij de samenhang tussen vakgebieden steeds een belangrijk uitgangspunt vormt.

In het programma krijgen de leerlingen de ruimte om keuzes te maken, waardoor hun motivatie op een positieve manier wordt beïnvloed. Alle leerlingen werken op een laptop en bij alle vakken wordt gebruik gemaakt van digitaal lesmateriaal.

Het is de ambitie van de school om innovatief te zijn en te blijven. Dit impliceert, dat het team het onderwijs blijft evalueren en verbeteren met het oog op een zo optimaal mogelijke aansluiting bij de snel veranderende maatschappij en arbeidsmarkt.

We laten ons graag inspireren door de volgende quote:

"Kennisoverdracht zoals we ons dat lang hebben voorgesteld kan eigenlijk niet. Wat je aan informatie aanbiedt, moet altijd tot iets persoonlijks worden getransformeerd. Het is noodzakelijk dat je leerlingen zoveel mogelijk activeert hun eigen kennis samen te stellen aansluitend bij wat ze al weten en kunnen..."

Monique Volman (Lector 'Identiteitsontwikkeling', Ichtus Hogeschool)

Op deze manier blijft @Forum gaan voor goed, mooi en toekomstgericht onderwijs!

Namens team @Forum, Marinus Giesing MEL, directeur.

Comenius @Forum

`Wij dagen je uit het beste uit jezelf te halen`