Communicatie

Elke leerling heeft een eigen coach die het eerste aanspreekpunt is voor de leerling en de ouder(s)/verzorger(s). Individuele gesprekken met de coach, docent, LOB-coördinator, bouwcoördinator of de schoolleiding zijn het hele schooljaar op afspraak mogelijk.

Daarnaast worden jaarlijks contactmomenten georganiseerd met de ouder(s)/verzorger(s). Voor de volgende momenten wordt een uitnodiging verstuurd:

  •  oudergesprekken op school met docenten;
  • okc-gesprekken (ouder-kind-coach);
  • ouderavonden.

Over de ontwikkelingen in de school ontvangen de ouders/verzorgers een aantal keren per jaar een Nieuwsflits. Hierin staan ook belangrijke datums vermeld uit de planning van de school voor de erop volgende periode.

Document Protocol Informatieverschaffing Aan Ouders

Informatieverschaffing aan ouders

De school heeft een wettelijke plicht om over de vorderingen te rapporteren aan ouders, voogden of verzorgers, dan wel aan de leerling zelf indien die meerderjarig is.

Bij de informatieverschaffing aan ouders is het van belang om na te gaan wie het ouderlijk gezag heeft, omdat de aard van de informatie die de school mag verstrekken afhankelijk is van de vraag of de ouder al dan niet het ouderlijk gezag heeft. De informatieverstrekking tussen school en ouders verloopt meestal probleemloos. Echter hierbij kunnen problemen ontstaan, wanneer ouders gescheiden zijn en de onderlinge communicatie verstoord is. 

In het Protocol Informatieverschaffing aan Ouders wordt uiteengezet hoe de school handelt wanneer het gaat om de informatieverschaffing aan ouders.

Communicatie online

Wij zijn in onze communicatie voortdurend in ontwikkeling. Vanaf dit schooljaar werken wij met de volgende applicaties en software.

E-mail

Over belangrijke informatie van de school wordt u geïnformeerd via de mail. Dit geldt sowieso tot school is overgeschakeld op een app om de communicatie met ouders en leerlingen vorm te geven.

Schoolwiki

De schoolwiki is onze digitale schoolgids. In deze online omgeving is het gemakkelijker om snel te schakelen tussen de documenten en niet geheel onbelangrijk, de schoolgids is altijd up-to-date. De schoolgids is bereikbaar via cvo-nwf.schoolwiki.nl.

Magister en Zermelo

Magister is de naam van ons digitale schooladministratiesysteem. Zowel onze leerlingen als ouder(s)/verzorger(s) hebben een eigen Magister-account. Aan het begin van het schooljaar ontvangen leerlingen en ouders een inlogcode. Met Magister heb je altijd toegang tot je agenda, huiswerk, cijfers, studiewijzers en digitaal lesmateriaal. Magister is als app op elk device te installeren en daardoor altijd en overal bereikbaar. 

Ouders die een eerste leerling zien starten op een school van CVO-nwf krijgen ook een inlogaccount. De inloggegevens worden in het begin van het schooljaar via de mail verzonden. De app biedt de mogelijkheid tot ziek melden, maar ook het inzien van cijfers, absenties en overige registraties is zichtbaar via Magister.

Dit kunt u met Magister:

• Helpen bij het plannen van huiswerk en toetsen.

• Inzicht in resultaten van uw kind(eren), óók als zij op verschillende scholen zitten.

• U kunt zich gemakkelijk inschrijven voor een ouderavond.

• Via het menu regelt u makkelijk de AVG-zaken voor uw kind. Ook via de app.

Zermelo
Wij maken onze roosters met het softwareprogramma Zermelo. Dit programma is bereikbaar via de Zermelo-app. Het rooster in Magister loopt via het programma Zermelo.

Sociale media

Document Richtlijnen Gebruik Social Media

Sociale media zoals X, Instagram, Facebook, YouTube, WhatsApp en LinkedIn zijn niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. Scholen hebben op verschillende manieren te maken met sociale media. In de eerste plaats kunnen sociale media gebruikt worden bij de profilering van de school. Daarnaast maken leerlingen en medewerkers gebruik van sociale media, zowel in school gerelateerde als in privé-situaties. Sociale media hebben daarmee impact op het beleid van de school op het gebied van PR, sociale veiligheid en privacy.

Voor een goede omgang met sociale media is een vereiste dat de onderwijsinstellingen en de gebruikers van sociale media de reguliere fatsoensnormen in acht nemen. Het contact dat mensen hebben via sociale media verschilt hierin niet van het contact dat daarbuiten plaatsvindt. Voor betrokkenen bij CVO geldt daarom dat ook bij het gebruik van sociale media de Gedrags- en Integriteitscode CVO van toepassing is.

De vereniging voor CVO in Noord- en West-Fryslân (CVO-nwf) vertrouwt erop dat medewerkers, leerlingen, ouders/verzorgers en andere betrokkenen verantwoord om zullen gaan met sociale media en heeft dit protocol opgezet om een ieder die bij CVO betrokken is of zich daarbij betrokken voelt daarvoor richtlijnen te geven.

De content die we plaatsen op deze kanalen scharen we onder nice to know. Door het plaatsen van content houden we contact met onze volgers. Dit zijn in de meeste gevallen leerlingen, ouders en docenten die op school zitten of in het verleden een verbinding hadden met de school.

Website

De website van onze school is voornamelijk gericht op leerlingen in groep 7 en 8 en hun ouders, en op de voorlichtingen die ieder jaar worden georganiseerd. Via onze website kunt u een koppeling vinden naar onze schoolwiki, de online schoolgids waar u alle recente informatie kunt vinden over de school. Verder kunt u op onze website www.comenius-forum.nl naast actuele informatie ook mededelingen, documenten en andere wetenswaardigheden vinden.